استانداردهای در و پنجره های UPVC چگونه تعریف می شوند؟
استانداردهای در و پنجره های UPVC با ابعاد درب و پنجره تعریف می شود؛ به طور کلی ابعاد استاندارد پنجره و درب های UPVC شامل عرض و ارتفاع در و پنجره می باشد.
استانداردهای تعریف شده برای انواع در و پنجره های UPVC به دو عامل، مکان استفاده از آن و کاربرد آن بستگی دارد. به عنوان مثال استاندارد های در و پنجره های استفاده شده در آشپزخانه ها و سرویس های بهداشتی، به دلیل هواگیری بسیار متفاوت تر از استانداردهای تعریف شده برای در و پنجره های ورودی اصلی و یا پذیرایی هستند. بنابراین استانداردها طبق عرض و ارتفاع در و پنجره تعریف می شوند و تولیدات طبق آنها انجام می شود.
چرا استانداردهای در و پنجره های UPVC مهم هستند:
استانداردهای عرض و ارتفاع پنجره های UPVC بسیار مهم هستند؛ زیرا باعث افزایش طول عمر در و پنجره، بهبود کیفیت عملکرد پنجره و درب می شوند و نکته ی مهم تر اینکه هزینه های گزاف را به شدت کاهش می دهند.
درست است! شاید خرید یک درب و پنجره استاندارد گران باشد؛ ولی یکبار و برای همیشه هزینه می شود و از هزینه های بیهوده ی دیگر جلوگیری خواهد شد؛ و در برخی از موارد از ضرر و زیان های جانی نیز جلوگیری خواهد شد.
موضوع دیگر مربوط به زیبایی و تقارن در استانداردهای در و پنجره های UPVC است که به نمای داخلی و بیرونی ساختمان کمک شایانی می کند.
از طرفی دیگر، نصب درب و پنجره های استاندارد بسیار آسانتر و سریع تر انجام می پذیرد.
آنچه مطالعه می کنیم با عنوان استانداردهای در و پنجره های UPVC، همه به این دلیل است که کالایی در اختیار شما قرار بگیرد که در برابر گرما، سرما، صدا و رطوبت عایق باشد و به شما و خانواده شما آرامش و امنیت هدیه کند.
برخی استانداردهای در و پنجره های UPVC و دلیل استفاده از آن ها عبارتند از:
1. فاصله پنجره از زیر سقف باید بیست سانتی متر باشد.( دلیل تعریف این استاندارد نصب آسان و سریع پنجره UPVC است)
2. اگر ارتفاع کف تا سقف در اتاق خواب 280 سانتی متر باشد، استاندارد تعریف شده استفاده از پنجره ی UPVC اجازه نصب پنجره بازشو را نمی دهد. دلیل این ممنوعیت نیز جلوگیری از سقوط افراد و یا اشیا می باشد.
3. مناسب ترین استاندارد تعریف شده برای عرض پنجره UPVC این گونه است که هر لنگه از پنجره بین 60 تا 75 سانتی متر پهنا داشته باشد.
4. استاندارد بسیار جالب دیگر این است که بعد نمای ساختمانی در یک اتاق خواب و یا پذیرایی در نظر گرفته شود؛ به عنوان مثال اگر در یک بعد و نمای ساختمان که شامل پنجره های اتاق خواب و پنجره پذیرایی می شود حتما باید این دو تقریبا با هم مساوی باشند؛ یعنی اگر پنجره اتاق خواب با ابعاد 150 در 150 نصب شده، در همان بعد پنجره ی پذیرایی نیز به گونه ای باشد که با آن هم اندازه باشد.
5. مناسب ترین عرض بازشو پنجره های دوجداره لولایی، بین 600 تا 900 میلی متر است؛ و دلیل انتخاب این استاندارد این است که پنجره ای که خارج از این اندازه ساخته شود، از رگلاژ خارج شده و طول عمر زیادی ندارد و باز و بسته کردن آن به خوبی انجام نمی شود.
6. استانداردترین عرض در جهت درب یک پنجره دوجداره، بین 700 تا 1000 میلیمتر و پروفیل یراق UPVC می باشد؛ که اگر غیر از این باشد غیر استاندارد است.
7. استانداردهای در و پنجره های UPVC برای پنجره های کشویی اینگونه تعریف می شود؛ عرض بین 800 تا 1500 میلیمتر و ارتفاع بین 1000 تا 2200 میلیمتر. البته در پنجره های کشویی، همیشه باید عرض بیشتر از ارتفاع باشد تا شاهد عملکرد بهتری باشیم.
8. استاندارد تعریف شده برای پنجره های دوجداره فولکس واگنی، عرض مابین 800 تا 1500 و ارتفاع بین 1000 تا 2500 میلی متر است. این نوع پنجره های به دلیل حفظ منظره، از طول و عرض نسبتا بالایی برخوردارند.
9. استاندارد تعریف شده دیگر، به پروفیل UPVC مربوط میشود. پروفیل استاندارد باید دارای سه محفظه عبور، با مقطعی به قطر 60 میلیمتر باشد و در دمای -60 و +80 واکنش نشان دهد. پروفیل استاندارد نباید در برابر اشعه خورشید (UV) تغییر رنگ دهد و هیچ گونه خط و خشی در سطح آن دیده نشود، حتما برچسب محافظ مناسب داشته باشد. خلاصه کلام اینکه، پروفیل باید گالوانیزه باشد و به صورت یک تکه در تمامی کالاها و یراق آلات نصب شود.
10. نکته ی بسیار مهم دیگر در استاندارد ها، استفاده از بهترین شیشه، بهترین یراق، جوش های استاندارد پروفیل در گوشه ها، تنظیم دقیق فواصل لولا ها و سوراخ ها می باشند.
11. به کار بردن گالوانیزه ای به ضخامت یک و نیم متر و یو شکل در دور تا دور پنجره نیز بسیار مهم است.
12. پیچ های گالوانیزه در استانداردهای در و پنجره های UPVC اینگونه تعریف می شود؛ فاصله ی آنها از ابتدای پروفیل 15 سانتی متر و فاصله ی پیچ ها از یکدیگر نیز 40 سانتی متر باشند.
13. استاندارد تعریف شده ی دیگر به نوارهای آب بندی مربوط می شود، که باید از EPDM و کاملا یک تکه باشند و درز آن بالا قرار بگیرد.
14. جنس کانکتورها نیز بر طبق استاندارد ها باید از مازاک مقاوم باشد.
15. راه آب برای فریم و لنگه باز شو نیز استانداردهای خاص خود را به شرح زیر دارد؛
a. اولین نکته این که هر لنگه باید حداقل دو شیار تخلیه در داخل و خارج داشته باشد.
b. در لنگه بازشو پنجره، شیار تخلیه آب حتما هم در ضلع بالا و هم در ضلع پایین قرار بگیرد.
16. ارتفاع سلولها در پنجره هایی که دولا هستند تا 1 متر و در پنجره های سه لا تا 1.8 متر در نظر گرفته میشود.
عوامل موثر بر استانداردهای در و پنجره های UPVC کدامند:
1. عوامل بیرونی
2. عوامل ساختمانی
3. عواملی داخلی ساختمانی و معماری
عواملی مانند باد، باران، تعداد طبقات، تغییرات فصلی، تغییرات دما، صدا و صوت های ناهنجار بیرونی، نور خورشید و زاویه ی تابش آن، تلرانس، نشست ساختمان، رطوبت و دمای داخلی ساختمان، فشار زیاد، طوفان و ….. بسیاری عوامل دیگر نیز وجود دارند که بر استانداردهای در و پنجره های UPVC تاثیر گذارند.